Полицията в Оливдейл, северно предградие на Йоханесбург, съобщи трагичната новина за смъртта на култов футболист в историята на Южна Африка.

Той е застрелян с няколко куршума през прозореца на автомобила му от двама мотоциклетисти. Починал е на място, след като е уцелен в главата и гърдите. Издирват се двамата стрелци, както и версия за убийство, поръчано на наемници.

Марк Бачелър бе част от шампионския отбор, спечелил паметно Купата на Африка през 1995 г. Това бе първият състав от тъмнокожи и бели, представлявал страната след допускането отново от ФИФА на ЮАР за участие в международни турнири (отстранени са между 1976-а и 1992 г. от футболния живот).

Бачелър е един от много малкото играчи в страната, който е носил екипа и на трите големи отбора - Кайзер Чийфс, Орландо Пайрътс и Мамелъди Съндаунс.

Той бе част от отбора, донесъл и единствената клубна купа на континента за Орландо през 1995-а.

Чест гост в телевизионни студия и инструктор по фитнес, Бачелър отново влезе в новините по време на процеса срещу Оскар Писториус, когато бе свидетел и седеше до семейството на убитата му приятелка Рийва Стеенкамп.

Застреляният и Писториус имаха стара вражда, след като атлетът бе налетял в ресторант на Бачелър и го бе обвинил за връзка с бившата му приятелка Саманта Тейлър. Оказа се, че футболната звезда е близък приятел на семейството и на убитата Рийва.

В момента Писториус е в затвора и засега няма версия, че може да е свързан с покушението срещу бившия футболист.