Легендата на Барселона Дани Алвеш беше прибран в ареста в петък, след като 23-годишна жена го обвини в изнасилване.

Договорът на 39-годишния бразилец беше прекратен от неговия мексикански отбор Пумас, а в момента се води дело срещу играча, което може да доведе до вкарването му в затвора.

Вестник La Vanguardia публикува някои от твърденията на жертвата, която даде показания пред властите.

Жената споделя, че бившият бразилски национал я е заключил в банята на ВИП апартамент на нощен клуб в Барселона. След това я е изнасилил.

Според показанията целият епизод е продължил около 15 минути, като това личи от заснетите кадри от камерите за видеонаблюдение.

Жертвата добавя, че тя и нейни приятелки са поканени на ВИП сепаре от футболиста и негов мексикански приятел.

"Алвеш веднага започва да се закача с трите ни и да ни докосва. Не знаех какво има в стаята, която ме отведе, мислих, че е друго ВИП пространство", се твърди в изявлението на жената.

Според нея Алвеш е грабнал ръката й и я е поставил на мъжкото му достойнство, въпреки че тя му е отказала на няколко пъти.

"Съпротивлявах се, но той е много по-силен от мен", добавя жената, като версията е, че изнасилването се случва на 30 декември.

В своите показания Алвеш признава, че е бил в дискотеката, но за кратко време. Освен това бразилецът си противоречи, тъй като първоначално казва, че не познава момичето. След това споделя, че я е виждал, но нищо между тях не се е случило. Накрая пък твърдението му е, че тя му се е нахвърлила.