Златан Ибрахимович официално отново ще бъде футболен национал на Швеция.

За намеренията му да се завърне и желанието на националния селекционер да го има в състава си се говореше от няколко седмици, а днес завръщането стана факт.

Ибрахимович получи повиквателна за старта на световните квалификации през следващата седмица, а феновете научиха това от профила в Инстаграм на нападателя, който в типичния си стил написа:

"Завръщането на Бога", публикувайки своя снимка с емблематичния жълт екип на шведите.

Златан се оттегли от националния тим след края на Евро 2016, когато на 35-годишна възраст прецени, че трябва да отстъпи място на изгряващите футболисти от родината си.

Уникалния сезон, който обаче Златан прави с екипа на Милан въпреки 39-те си години, очевидно е накарало националния селекционер Яне Андерсен да го потърси, а и самият играч няма нищо против да бъде част от Европейското първенство през лятото.

Златан е голмайстор №1 на Швеция с 62-ата си гола, има и 116 мача, също така участия на четири Европейски и две Световни първенства.

Последният му мач бе загубата от Белгия на Евро 2016-а, с която Швеция отпадна още в групите на турнира. Имаше спекулации, че той ще се завуърне за Мондиала в Русия през 2018-а, но това в крайна сметка не се случи.

Сега нападателят на Милан ще бъде част от състава за наглед лекия старт на световните квалификации срещу Грузия и Косово.

Сериозните битки за Мондиала срещу Испания и Гърция ще са в края на годината.

През лятото Швеция попадна в доста непредвидима група за Европейското първенство с отборите на Испания, Полша и Словакия.