Словашкият жълтичък портал topky.sk гръмна новина, която получи отзвук и из спортните медии в страната. Дали е истина, или е само бомбастичен слух, тепърва ще се разбира.

Според сайта в титлата на "Спартак" (Търнава) през този сезон в словашкото първенство има доста нередни неща. Тимът бе воден от новия треньор на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, като спечели убедително първото място. Клубът не бе печелил златото от 45 години.

"Полицията вече разследва съмнителните събития - пише topky.sk. - Основните подозрения падат върху два отбора: "Спартак" и "Ружомберок". Преди мача между тях на 15 април, човек от Търнава отишъл и предложил по 5000 евро на играчи на съперника. Има и други съмнителни мачове, но този е основата на разследването.".

Справка показва, че "Спартак" и "Ружомберок" играят два пъти за 6 дни в плеойфната фаза от първенството - на 15 и 12 април, като резултатите са 1:0 за бъдещите шампиони и 0:0. След тези двубои титлата още далеч не е сигурна, но на 5 май същият "Ружомберок" бие "Слован" и на практика прави "Спартак" шампион.

Клубът от Търнава реагира веднага на бомбата, гръмнала в интернет изданието:

"Спартак" няма никаква връзка с нередности или неща, споменати в материала на topky.sk.

Клубът спечели честно титлата си и не знае дори да има каквото и да е разследване, за което без съмнение трябваше да сме уведомени. Скандално е да ни атакуват така, при условие, че още празнуваме титлата си, първа от 45 години. Започваме веднага правни действия срещу медията, позволила си да напише неистини за "Спартак"."

Нестор Ел Маестро се очаква да подпише в София тези дни и да бъде представен като треньор на ЦСКА. Той е само на 35 години и шампионският му сезон в Търнава бе първи като главен наставник в кариерата.