Френки де Йонг е поставил ултиматум на ръководството на Барселона, че би напуснал единствено в посока Челси. Към момента това просто няма как да стане, защото "сините" категорично не са готови да платят исканата от каталунците трансферна сума за младата им звезда.

Манчестър Юнайтед пък покрива всички параметри на ниво "клуб - клуб", но самият играч не желае да продължи кариерата си там. Макар на "Олд Трафорд" наставник да е бившият му треньор в Аякс Ерик тен Хаг, към когото Френки не крие благодарността си, Де Йонг вижда подобен ход като крачка назад в кариерата си.

Така вариантите остават два - или отива в Челси, или остава на "Камп Ноу", където на всяка цена се опитват да изкарат 75 милиона евро от него и да се отърват от голямата му заплата. Част от която все още не му е изплатена.

Ситуацията с Френки е доста специфична, защото ако той не бъде продаден в рамките на трансферното лято, от Барса няма да имат възможност да картотекират някои от летните си попълнения, а те не са никак малко.