Иняки Уилямс от Атлетик (Билбао) изравни друга фигура от Страната на баските в класацията за най-много поредни изиграни мачове в Ла Лига. Крилото на “лъвовете” вече има 184 последователни изиграни двубоя в първенството на Испания и така се изравни с Андони Субисарета на третата позиция в това подреждане. 

26-годишният Иняки за последно е пропуснал мач на своя отбор в шампионата преди почти пет години - през април 2016 година, а сега устремено върви към върха в тази класация. Изглежда около Бискайския залив действително има нещо специално, защото №1 по поредни мачовe е легендата на Реал Сосиедад Хуан Антонио Лараняга с общо 202!

Постижението на Лараняга е поставено в края на 80-те години, като в онзи период той пропуска едва два мача от 1986 до 1992.

Железният Уилямс е играл единствено за Атлетик и дъщерните клубове на баските - Баскония и Билбао Атлетик. Досега в кариерата си той има 280 мача за родния си тим. Иняки е дете на емигранти от Либерия, които го кръщават с баско име като знак на уважение към човек, който им е помогнал при пристигането им в Испания преди повече от 20 години.