Жерсон Кабрал е един от най-силно представящите се играчи на "Левски" от началото на сезона.

Холандското крило записа три гола и една асистенция за шест мача, като всичките му попадения бяха доста красиви.

27-годишният играч даде обширно интервю пред "Diema Sport", в което разказа за мнението си за новия треньор, тайната на красивите му голове и впечатленията му от "Левски" и България.

"Не мисля, че има някаква тайна в головете ми. Практиката е може би най-важното нещо, а и имам добър ляв крак, шутирам добре с него от дистанция и понякога се получава.

Опитвам подобни удари и на тренировка. Голът срещу "Вадуц" беше хубав, срещу "Ботев" (Враца) също се получи красиво попадение, но смятам, че този, който ми донесе най-приятни емоции е последният - изравнителният срещу "Дунав", когато изоставахме с 0:1 и голът падна в много важен момент. Та може би затова ми е най-скъп в момента точно той".

Кабрал коментира и впечатленията си от новия треньор Славиша Стоянович

"Първите ми впечатления са добри. Той е треньор, който има много страст в себе си и я предаде на отбора. Но както казах наскоро - това е само началото. Още е рано, трудно е сега да кажа, че той е най-добрият треньор в света, защото сме още в началото на съвместната ни работа, но първите ми впечатления са превъзходни.

Не мога да ви кажа точно какви са разликите между Стоянович и Роси. Всеки треньор си има собствен начин на работа, различен стил. Стоянович има свой стил, Делио имаше друг. Не искам да кажа, че подходът на Делио Роси не беше хубав, но главното е, че двамата са много различни треньори.

Причината за по-добрата ми игра през този сезон е, че сега играя може би по-редовно. Играл във всеки мач от началото на сезона. Придобих по-голяма увереност. А миналия сезон дойдох в движение, понякога е по-трудно първата година. Не, че искам да търся извинения за тогава. Да, сега съм по-уверен, чувствам, че и треньорът вярва в мен. Всичко това ме кара да се чувствам добре и силен на терена. Да, миналия сезон не ми се получаваха нещата по най-добрия начин, имал съм подобни периоди и в Холандия. Но сега се чувствам добре, щастлив съм и това се вижда на терена".

Кабрал разказа и за бившия си съотборник Никоай Михайлов, с когото играха заедно в холандския "Твенте", както и за братовчед си Гари Родригес, който играеше на "Герена" преди няколко сезона.

"Спомням си го. Михайлов е много добър човек. Той на няколко пъти спечели награда за най-добър вратар в България и когато отпътуваше - идваше при нас изключително стилно облечен и с усмиква ни казваше, че отива в България да си вземе наградата. Той е много добър вратар. Разбира се, че говорих с него за България, за "Левски" - и той, както и всички, ми каза, че това е най-големият отбор в България.

Често се чувам с Гари, говорим си постоянно. Той е в Турция и заедно следим кариерите си. Много си говорим за "Левски", той се интересува от това, което се случва с клуба.

Когато пристигнах не знаех какво да очаквам. Не бях идвал в България, всъщност само веднъж с националния отбор на Холандия. Харесва ми тук, има много места за хранене, много ресторанти. София е много голям град.

Феновете на "Левски" фанатично обичат своя отбор. В Холандия също има подобни привърженици. Когато нещата не вървят както трябва и резултатите не са много добри - разбирам ги, че тогава им е тежко. Но генерално те стоят винаги зад отбора и когато понякога разговарям с тях. Виждам, че те наистина обичат този клуб, за което ги уважавам. А това е изключителна мотивация да даваш всичко от себе си на терена. Защото така правиш и другите щастливи".

<div data-url="https://sja.sportradar.com/w/DirBG/100388-54403-3273/033100" class="sja-widget"></div>