Кристиано Роналдо може да се изправи пред нов проблем по казус, за който изглеждаше, че повече не бива да се тревожи. Американката Катрин Майорга, която го обвини в изнасилване, случило се през 2009-а в хотел в Лас Вегас, е внесла иск за обезщетение в размер на 65 милиона евро.

Внушителната сума се равнява на две годишни заплати на Роналдо в Ювентус след данъците. Според днешните италиански медии, искът е разделен детайлно така:

- 20 милиона за причинените психически травми в годините от случая досега

- 20 милиона за моралните и психически такива, които предстоят и занапред, и с които Майорга трябва да живее

- 20 милиона допълнителни нанесени вреди.

Не се уточнява за какво са другите пет милиона евро, но вероятно - както тълкуват днес медиите, те ще са огромни хонорари на екипа от юристи, който би постигнал такава финансова "победа" в полза на Катрин.

Случаят изплува пред широката общественост преди 3 години, когато германското издание "Der Spiegel" публикува в детайли, че разследването в Лас Вегас отново е открито. То е било затворено тихо преди 12 години след извънсъдебно споразумение, по което Роналдо е платил 375 хиляди долара на Майорга.

Тогава тя е искала 900 000 долара, но екипът около Кристиано е свалил сумата почти три пъти.

Днес обаче, след новите обвинения и заплахата от съдебни действия в САЩ, исканите от нея пари са близо 70 пъти повече от онова, което тогава се е сторило твърде много на футболната суперзвезда.

Развитието тепърва предстои, след като през февруари Майорга е отказала предложение за извънсъдебно споразумение за неуточнена тогава сума.