Един от най-важните играчи на Барселона описа представянето на клуба в четвъртфиналния мач с Байерн (Мюнхен), загубен с 2:8, кратко и ясно - като "унижение". Централният защитник Жерар Пике и колегите му в дефанзивната линия на испанците бяха направени за смях от съперниците си снощи в Лисабон, където бе написана кошмарна страница в клубната история.

 "Ударихме дъното. Това не се случва за първи, втори или терти път. Не се движим в правилната посока. Играчите и треньорите се следват взаимно, но е факт, че от няколко години не сме на необходимото ниво в Европа. Трябва да помислим, защото вечери като тази са недопустими за отбор като Барселона", категоричен бе Пике.

 "Това бе унижение. Но дано подобен резултат бъде от полза и всички извлечем поуки от него. Имаме нужда от промяна. И не говоря за треньори или играчи, а за ръководството, промени в структурата от всякакъв вид. Нуждаем се от свежа кръв. Ако трябва, аз ще бъда първият, който ще си тръгне", продължи още той.

 Бившият испански национал очевидно говореше за президентските избори, които предстоят през 2021 година. Треньорът Кике Сетиен, за когото това вероятно бе последен мач начело на клуба, не бе особено разговорлив.

"Не мога да кажа от какво се нуждае Барселона. Тук съм само от няколко месеца", измъкна се той, но добави, че щом Пике смята, че са нужни големи промени, това вероятно е така. 

Сетиен отказа да коментира бъдещето си, защото "нищо не зависи от него".