Мохамед Салах трогна Англия с жест към бездомен мъж, когото е срещнал на бензиностанция в Ливърпул.

Случката е станала миналия понеделник, час след победата на неговия отбор над Арсенал с 3:1. Разкриха я кадри от охранителните камери, а впоследствие няколко медии намериха човека, който се казва Дейвид Крейг, и той с охота разказа историята.

Във въпросната вечер египетският ас на "червените" спира да зареди автомобила си на прибиране към дома.

Вижда как трима младежи обиждат и закачат бездомника, който се е свил и протегнал ръка за просия в единия край на бензиностанцията. Нагрубяват го няколко пъти, а единият опитва да го изгони от мястото. Салах отива при тях и им казва:

"Това не е добре, не го правете. Утре всеки от нас може да е на негово място, оставете човека."

Крейг е изумен, че Салах не се е качил в автомобила, а е дошъл да му помогне.

Момчетата също били впечатлени кой седи насреща, извинили се и си тръгнали.

"Той беше усмихнат и спокоен, както е като играе на терена - казва Крейг. - Напълно нормален човек, а очакваш да е някаква голяма звезда.

Поговори с мен една-две минути, даде ми банкнота от сто лири и ми пожела късмет, и да се измъкна от моята ситуация. Той е легенда, за мен още повече след онзи ден!".

Салах и преди е правил впечатление на земен и нормален човек. В един случай спря колата, когато видя как едно хлапе си удря главата в стълб на улицата, тичайки да му помаха и да го види. Снима се с окървавеното и плачещо момче, окуражи го и си тръгна.

И онази случка преди година обиколи медиите, тръгнала от въпросния фотос във фейсбук, пуснат от таткото на детето.