Жозе Моуриньо е богатство за футбола, медиите и феновете около него.

И се надяваме искрено да не се променя...

На старта с Рома в Лига Европа, който е довечера срещу молдовския Шериф като гост, Специалния даде култова пресконференция в Тираспол, оставила с отворени усти италиански и местни журналисти.

Жозе се появи в отлично настроение, но бързо гримата се смени, когато бе попитан какво е усещането отново да тръгваш по пътя в турнира, в който си загубил финала само преди няколко месеца.

Рома падна от Севиля с дузпи (1:1 в 120-те минути) в Будапеща, а Моуриньо бе бесен на съдията Антъни Тейлър, засипа го с обиди, като е наказан от УЕФА.

И днес няма да е на скамейката, а ще гледа двубоя от трибуните.

"Това е нов сезон, няма нищо общо с миналия - каза Моуриньо. След което зареди монолог и постепенно се ядосваше и палеше все повече. - Ние не сме загубили онзи финал. Не го загубихме!

Ще продължа да го повтарям, докато съм жив. Ние не загубихме в Будапеща и сме истинските носители на трофея.

Убедете ме в обратното!

Никой не може да промени мнението ми, ние не загубихме от Севиля финала в Лига Европа."

Последваха въпроси около състава, както и за качеството на отбора-домакин, които сякаш поуспокоиха Специалния.

След като се изказа уважително за Шериф и спомена, че иска да избегне старта от миналата година, когато загуби от Лудогорец в Разград първия мач в групата, отново в залата за пресконференции се върна "призракът от Будапеща".

"След като бяхте толкова близо до трофея...", започна въпроса си италиански репортер, прекъснат от Жозе с тон, нетърпящ възражение.

"Да ви поправя. Ние не бяхме близо. Ние не загубихме финала!", отсече Моу.

Несравним.