Жозе Моуриньо направи две неща след края на драмата с дузпи, загубена от неговия Рома срещу Севиля във финала на Лига Европа.

Португалецът хвърли сребърния си медал в агитката на римляните, а после събра около себе си разочарованите и плачещи играчи в центъра на терена.

ВИЖТЕ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ МИГОВЕ НА ЖОЗЕ С ИГРАЧИТЕ СЛЕД КРАЯ>>>

"Изиграхте страхотен мач, цяла Европа ви видя - уловиха микрофоните да казва Специалния. - Беше несправедливост, но нека излезем с високо вдигнати глави".

Жозе загуби европейски финал за първи път, след като в предишните пет неизменно неговите отбори си тръгваха с купата.

Сега, преди сблъсъка в Будапеща, бе казал: "Ще си тръгнем оттук или с трофея, или мъртви." Това му бе припомнено от италианските репортери след края.

"Излязохме мъртви от физическа и психическа умора и защото смятаме, че резултатът е несправедлив - отвърна Моуриньо. - Имаше толкова много съмнителни моменти, толкова много неща за преглед на видео арбитрите...

Съдията бил англичанин? На мен ми изглеждаше като испанец... Всички тези ранни жълти картони, които ни даде. Всички тези жестове към мен и играчите ни... Върхът бе, когато не изгони Ламела (с втори жълт картон в продълженията - б.р.), а той после изпълни една от дузпите. Абсурдно.

Казах на играчите, че може и да сме загубили мача, но не и нашето достойнство и професионализъм. Аз като треньор спечелих 5 европейски финала, но загубих този. И въпреки това никога не съм се прибирал по-горд от днес.

Дадохме всичко това сезон и тази вечер. Но истината е, че всички сме много тъжни. Прибираме се мъртви за една несправедливост."

Италианските медии са на мнението на Моу.

Съдията Антъни Тейлър е обвинен в серия грешни отсъждания, като се започне от неотсъдена дузпа за игра с ръка на футболист на Севиля в края на редовното време, та до странното решение да не покаже втори картон на Ламела, а вместо това да го вдигне на друг играч от испанския тим, който дори не бе близо до извършеното нарушение.