Жозе Моуриньо продължава упорито да не ни оставя да скучаем с пресконференциите си.

Преди днешното гостуване на Манчестър Юнайтед на Йънг Бойс в Шампионската лига, португалецът отново бе в стихията си на срещата с репортери.

Мачът довечера е на изкуствения терен в Берн, където швейцарският шампион играе своите двубои. Това бе тема номер едно на брифинга.

"Разбира се, не искам да използвам настилката като оправдание за нищо - каза Моуриньо. - Ако не играем добре, това няма да е заради изкуствения терен.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/15511384/013100

 

Все пак сме в Швейцария, родина на един от великите спортисти на нашето време - Роджър Федерер. Той печели на различни настилки, нали? Значи и ние го можем.

Всеки знае, че това е съвсем различно игрище от нормалната трева. На срещата на треньорите в офисите на УЕФА в Женева миналата седмица, аз казах мнението си по този въпрос и ме подкрепиха всички.".

Заради изкуствения терен Антонио Валенсия няма да играе, той има хроничен проблем с глезена. Моуриньо отказа да рискува с включването му.

Останалите тренираха около час на игрището, като през повечето време скачаха и правиха къси спринтове, за да свикнат с настилката.