Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо заяви, че е доволен от постигнатото от неговите играчи и добави, че клубът не е бил готов да постига успеха, когато го е назначил през 2016 година.

Португалецът замени на поста Луис ван Гаал и до момента спечели купата на Лигата, Лига Европа и трофея Къмюнити Шийлд през първия си сезон начело, а през настоящия втори класира отбора за финала за купата на Англия.

"Знаех в какъв клуб идвам. Знаех и какво е да отидеш в отбор, който е готов да печели трофеи, и да нанесеш само последни корекции. Случаят на "Юнайтед" обаче бе съвсем друг. Собствениците знаеха това.

Директорът също. Така че въпросът към бе дали съм готов да поема такъв клуб на етапа от кариера ми, на който бях. Моят отговор беше "да", защото аз обичам да се захващам с нови работи. Знаех, че когато дойда, няма да имам моментален успех. Но, въпреки това, вече спечелихме три трофея, играхме три финала, сега сме на четвърти, така че това не е лошо като постижение", каза Моуриньо.

"Манчестър Юнайтед" е на път да завърши на второ място във Висшата лига през този сезон - най-доброто представяне на тима, откакто сър Алекс Фъргюсън го напусна през 2013 година.