Жозе Моуриньо се закани да даде на съд италиански футболен рефер, който стана причина за изгонването му на трибуните във вторник вечер. Специалния кипеше от гняв след шокиращата загуба на Рома като гост на Кремонезе с 1:2, която е голям удар по амбициите на тима му за място в топ 4. Поражението остави римляните на пето място, на точка зад градския съперник Лацио.

Жозе бе изгонен в началото на второто полувреме, когато изригна край тъчлинията за неотсъдено нарушение срещу играч на Рома. Той имаше претенции и при първия гол на домакините, когато останаха сериозни съмнения за игра с ръка.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ СНОЩНИТЕ ДРАМАТИЧНИ МАЧОВЕ В ИТАЛИЯ>>>

Четвъртият арбитър Сера докладва на главния Пичичини за поведението на Моуриньо и той бе пратен на трибуните. Разбира се, португалецът веднага след мача разплете кълбото на конспирацията.

"Никога досега в кариерата ми четвърти арбитър не ми е говорил така - каза португалецът. - Нещата, които този човек говореше, са недопустими. Дано има аудио запис, нали реферите щяха да бъдат записвани!? Сера е от Торино, сигурно е случайно... в неделя играем с Ювентус, все пак.

Пичичини пък бе четвърти съдия последния път, когато ме изгониха от мач. Тогава той докладва за мен и стана причина за наказанието. Сигурно и това е случайно. Питах Сера дали има смелост да каже на колегата си това, което ми каза на мен. Но явно паметта му изневерява.

Ще има действия от наша страна, нищо чудно да се обърнем и към юристите на клуба."

На терена Кремонезе хвърли бомба, като спечели за първи път през сезона в Серия А. А сме вече в месец март...

Домакините победиха с късна дузпа, която също може да бъде наречена дискусионна.

Ювентус обърна Торино от 1:2 до 4:2 в другия мач във вторник вечер от кръга.

Наполи води с 65 точки, Рома е пети с 44, а Юве - седми с 35.