Жозе Моуриньо си е Жозе Моуриньо - с него никога не е скучно.

Португалецът изживя трудни 90 минути на скамейката на Тотнъм (всъщност, почти не седна), за да изстрада обрата от 0:2 до 4:2 срещу Олимпиакос в Шампионската лига. Победата класира тима му напред в елиминациите.

При 1:2 в началото на второто полувреме, дойде ключов момент.

Топката излезе в тъч на около 35 м от вратата на гостите, които се връщаха назад, за да предотвратят бърза атака.

Но не успяха, защото едно от момчетата, подаващи топката край терена, я хвърли светкавично на Серж Орие, който изпълни страничното хвърляне зад гърба на отбраната към Лукас Моура, който бе напълно непокрит. Бразилецът напредна и даде пас към Хари Кейн, който изравни - 2:2.

Атаката хвана напълно неподготвени гръцките бранители заради бързото мислене на момчето от академията на Тотнъм, което подава топките край терена.

Двайсетина минути по-късно Моуриньо изтича след третия гол, с който домакините обърнаха резултата, при момчето. И го прегърна и поздрави, сякаш то бе отбелязало попадение във вратата на Олимпиакос. Преди това то беше вече настанено до скамейката с резервите, като част от отбора.

"Той е нашият герой тази вечер. Играч на мача, мога да кажа - бе реакцията на Жозе след двубоя. - Харесвам умните момчета, които подавата топката. Аз бях едно от тях навремето в Сетубал. Неговото бързо мислене ни даде предимство, а това е важна част от това да сме домакини. Отборът имаше нужда от нещо такова, за да получи импулс."

Камерите уловиха на няколко пъти усмихнатото до уши хлапе, което очевидно се радваше на славата в последните 30-40 минути от мача.

 

mx