Националният отбор на България за юноши до 17-годишна възраст попадна в трудна група на Европейското първенство, за което се класира наскоро. Селекцията на Йордан Петков си заслужи място сред шестнадесетте най-добри отбора на Стария континент, но след тегленият днес в Тел Авив жребий стана ясно, че задачата на “лъвчетата” няма да бъде никак лесна.

Те попаднаха в група с Нидерландия - отборът, който е актуален европейски шампион, както и с Франция, тим с две титли в тази възрастова група, както и с участник, чието име все още не е ясно. Последният съперник на нашите ще бъде или Унгария или вторият от квалификационната група на Италия, Украйна, Косово и Полша.

В елитния кръг на пресявките българите завършиха втори в групата си с четири точки след победа над Финландия, загуба от Португалия и равенство с Ейре.

Талантите стигнаха до Европейското и с доза шанс, защото попаднаха сред най-добрите втори благодарение на това, че имат един жълт картон по-малко от отбора на Люксембург, който имаше равни показатели с нашите.

Европейското ще се проведе в Израел през месец май.

Първите два тима от всяка група продължават напред към четвъртфиналите. Ето и всички групи:

Група “А”: Израел, Германия, победител от група 6, Люксембург

Група “В”: Франция, Нидерландия, България, седмият най-добър втори

Група “С”: Сърбия, Испания, Турция, Белгия

Група “D”: Дания, Португалия, Шотландия, Швеция