Трите български отбора в Лига на конференциите научиха евентуалните си съперници за третия квалификационен кръг. За да стигнат дотам обаче, те трябва да се справят с противниците си във втория - мачовете са на 27 юли и 3 август.

Интересното е, че жребият отреди съперници от Изток за столичните грандове ЦСКА и "Левски".

Ако "червените" успеят да елиминират румънския Сепси, ще играят срещу тим от Грузия или Казахстан. Отборът на Саша Илич ще срещне продължилия напред от двойката Торпедо Кутаиси - Актобе.

Първата среща ще е на 10 август в София, а реваншът е седмица по-късно в Грузия или Казахстан. Останалите потенциални съперници бяха Торпедо (Жодино)/АЕК Ларнака (Кипър), Алашкерт (Армения)/Дебрецен (Унгария) и ФК РФС (Латвия)/Сабах (Азербайджан).

Вероятен воаяж на Изток ще има и за "Левски". Ако сините успеят да елиминират македонския Шкупи на старта, ще се изправят срещу победителя от двойката Апоел (Беер Шева) - Паневезус. В този мач израелският тим е в ролята на огромен фаворит и се очаква да няма проблеми срещу литовците.

Съперникът изглежда доста сериозен за "Левски", но поне тимът на Николай Костов успя да се размине с най-тежкия възможен противник - Динамо Киев. Ако се стигне до двубой с израелците или литовците, "Левски" ще е гост в първата среща.

Колкото до третия ни участник в надпреварата - ЦСКА 1948, там съперникът за третия кръг е ясен. Ако тимът успее да се справи с румънския ФКСБ, ще играе срещу датския Нордселанд. Първият мач ще е в София.

Getty Images