Зинедин Зидан е в изолация и чака резултати от PCR тест, след като се оказа, че е бил в близък контакт със заразен с коранавирус.

Треньорът на Реал Мадрид е дал негативен резултат от ангигенен тест, но се чака и другото изследване, за да се знае дали Зизу може да се присъедини отново към тима си. Той не е водил днешната тренировка, а ако резултатът му е положителен, ще остане изолиран за 10 дни.

През уикенда Реал гостува на Осасуна и не е ясно дали Лигата ще разреши на френската легенда да пътува с отбора. Дори тестът му да е негативен, фактът, че е бил контактно лице с болен, може да наложи спирането му от мача. Правилникът е, че в рамките на три дни след такъв контакт, дори и при негативни тестове, се налага изолация. Зидан е бил със заразения в сряда, пътуването за Памплона е в петък, а мачът - в събота.

Самият двубой също е обвит в неяснота. Осасуна поиска отлагането му за неделя, след като времето в региона рязко се влоши, а най-тежките бури се очакват в събота следобед и привечер. Но има проблем - във вторник домакините трябва да играят с Гранада за Купата на краля, а това би било само 48 часа след евентуален двубой с Реал, ако той бъде изместен за неделя.