Вече бившият треньор на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан излезе с отворено писмо, в което посочва причините за раздялата си с клуба. Легендарният французин е категоричен, че това не е спонтанно решение и в никакъв случай не се е уморил от работата, а същевременно излага други фактори, довели до това негово действие.

Отвореното писмо беше публикувано от мадрдския вестник AS. Ето и какво точно пише Зизу:

“Скъпи фенове на Реал (Мадрид),

За повече от 20 години, от първия ден, в който пристигнах и облякох белия екип, винаги сте показвали любовта си към мен. Винаги съм усещал, че имаме специална връзка. Имах огромната чест да бъдат играч и треньор на най-великия клуб в историята, но преди всичко и аз съм фен, точно като вас. И точно заради това исках да напиша това писмо, да се сбогувам и да обясня решението си.

Да бъда в Мадрид 20 години е най-хубавото нещо, което ми се е случвало и го дължа най-вече на Флорентино Перес, който през 2001 година се бори, за да ме привлече, макар да имаше противници. Винаги ще съм му благодарен. С цялото си сърце.

Споделям ценностите на Реал. Този отбор принадлежи на членовете му, на феновете му и на целия свят. Опитвах се да следвам тези ценности във всичко, което правя и се стараех да бъда пример.

Но сега нещата са различни. Тръгвам си, защото не усещам нужната вяра от клуба, нито подкрепата, с която да изградя нещо в близко или по-далечно бъдеще.

Искам да има респект за постигнатото от нас. Не съм искал привилегии, а просто малко повече памет. Защото човешките отношения са по-важни от всичко - от парите, от славата.

Разбира се, не съм най-добрият треньор на света, но мога да дам на всекиго - играч, човек от треньорския щаб или служител на клуба, силата и увереността, от която се нуждаят в раобтата си. 

И към журналистите - иска ми се въпросите ви да не са винаги за противоречиви неща, а по-скоро за играта и футболистите, които винаги ще са най-важни в този спорт. Нека не забравяме играта и да се грижим за нея”

Зизу прекара малко повече от две години начело на Реал при втория си период в клуба. Той се завърна през март 2019 година и напусна преди няколко дни, като през миналия сезон спечели дубъл с титла и Купа на Испания.