Златан Ибрахимович официално подписа нов договор с Милан, който ще го задържи в клуба до юни 2022 година. Смята се, че шведът се е разбрал заплатата му да бъде 7 милиона евро.

Предишният контракт на 39-годишния ветеран бе до 30 юни, но той се е договорил с шефовете на "росонерите" и ще остане на "Сан Сиро" и след 40-ия си рожден ден, който е на 3 октомври.

Това е вторият период на Ибра в Милан, който се завърна в клуба през януари 2020 г. и веднага се превърна в ключова фигура в съблекалнята. До момента той има 130 мача с червено-черния екип, в които е отбелязал 84 гола и е направил 32 асистенции.

"Чувствам се много щастлив. Чаках този ден, а сега разполагам с още една година, което е наистина важно за мен. Винаги съм казвал, че да играя за Милан е като да бъда у дома си. Обичам начина, по който клубът ме кара да се чувствам. Същото важи и за всички хора, които работят тук, съотборниците, треньора и феновете, които ми липсват толкова много на стадиона. Тук се чувствам като у дома. Ако мога да остана цял живот, ще го направя.

Да работя със Стефано Пиоли беше лесно, той има правилния манталитет. Всеки ден той има тази енергия, която преобразява тима и изисква най-доброто от него", заяви Ибрахимович пред клубната телевизия.