Футболната звезда Златан Ибрахимович внесе яснота около своето бъдеще.

Шведът не разкри кой ще е новият му отбор, но сподели, че той ще бъде в Италия.

Това едва ли изненадва някого, защото преди няколко дни Златан обясняваше колко обожава страната, а Милано определи като свой втори дом.

Той прекара общо 5 сезона в града - три с екипа на Интер и два с екипа на Милан. Ибрахимович също така има зад гърба си и два сезона с Ювентус, а за 7 години в Италия, шведът спечели 6 титли.

"Ще се присъединя към отбор, който трябва да се върне към славните си дни и да възроди историята си. Това е единственият начин да намеря необходимата мотивация да ви изненадам отново. За избора ми играят роля различни фактори и най-вече интересите на семейството ми. Скоро ще се видим в Италия", сподели Ибра.

Медиите в Италия са почти убедени, че става въпрос за Милан. От него обаче се интересуват и отборите на Наполи, Рома и Болоня, което не изключва възможността Златан да подпише с някой от тези отбори.

38-годишният нападател в типичния си стил обяви, че спокойно може да играе на топ ниво и до 50. В последните две години той се впусна в американско предизвикателство с Лос Анджелис Галакси. Той направи интересен коментар за американците, споделяйки, че спортовете с ръце им се отдават доста повече от тези с крака.

"Обичам да правя разликата. Не искам да съм добър само в едно нещо на терена, искам да съм добър във всичко. Доволен съм от приключението в САЩ. След контузията ми мнозина мислеха, че няма да мога да играя отново на високо ниво, но им показах, че грешат. Американците полагат усилия да се развиват, но има още да учат по отношение на техниката и тактиката. Тичат много, но не са толкова добри с крака, защото в традиционните им спортове се играе повече с ръце".