Дългогодишният играч на Арсенал Джак Уилшър обмисля да прекрати футболната си кариера едва на 29-годишна възраст.

Бившeто "златно момче" на "артилеристите" беше считан за един от най-талантливите млади футболисти на миналото десетилетие, но десетки контузии провалиха кариерата му и към момента той е свободен агент.

За последно Уилшър игра във второто ниво на английския футбол за Борнемут, но бе освободен след общо 18 мача.

Халфът разкри, че се затруднява да си намери нов отбор и се чуди дали си струва "да си губи времето" да го прави.

"Когато си в клуб и тренираш всеки ден, събуждаш се и си мислиш: "днес трябва да тренирам добре и да докажа на треньора, че съм готов за уикенда". При мен това го няма.

Събуждам се и си мисля: "трябва да тренирам някъде". Налага се да го правя сам, а в предсезонната подготовка имах отбор. Питам се защо трябва да го правя. Казах на агента си, че не искам да съм в позиция, в която чакам до януари и съм загубил още един сезон.

По-млад няма да стана. По подобен начин се развиха нещата миналата година и не искам да се повтори. Не искам да си губя времето", заяви англичанинът.

Той изгря във Висшата лига още на 16-годишна възраст с екипа на Арсенал и в последствие игра 36 пъти за националния отбор. Множество проблеми с глезените и счупен крак забавиха кариерата му. Игра две години за Уест и една за Борнемут.

Уилшър разкрива, че неговият 9-годишен син Арчи го пита защо никой клуб не го иска.

"Децата ми са във възраст, в която вече разбират всичко. Особено Арчи. Той разговаря с мен и ме пита защо не отида в САЩ или в Ла Лига. Той обича футбола и знае всичко. Трудно е да му обясня. Пита ме защо никой клуб не ме иска, но не мога да отговоря. Децата ми имат приятели в училище и знаете колко брутални могат да бъдат. "Защо баща ти е безработен? Достатъчно добър футболист ли е?".

Ако трябва да съм честен, никога не съм мислил, че ще се озова в такава позиция. Всички ми казваха, че на 28 или 29 ще съм в пика на кариерата си. Мислих, че ще играя още за Англия и за голям клуб", признава Уилшър, който обмисля да прекрати кариерата си.