Златомир Загорчич се завръща начело на Славия, като заменя настоящия наставник Иван Колев.

Клубът от Овча Купел информира за новината в официалния си сайт.

"За да бъдат избегнати всякакви спекулации относно треньорския пост в ПФК Славия, ръководството на клуба реши да повери отбора на Златомир Загорчич, който ще продължи да води тима през настоящия сезон.

Същевременно ръководството на клуба изказва благодарност на Иван Колев, който пое ангажимент временно да застане начело на първия състав в този труден и важен момент, както и да помогне за възстановяването след неуспешното начало на новото първенство. Пожелаваме на Иван Колев успехи в бъдещата му дейност", се казва в съобщението на "белите".

Подробности по договора на Загорчич ще бъдат съобщени допълнително.

Бившият български национал ще работи на стадион "Александър Шаламанов" за трети път. Под негово ръководство Славия спечели купата на България през 2018 година, а два сезона по-късно "белите" за първи път през новия век достигнаха до класиране в челната тройка в Първа лига.

Златомир Загорчич води столичани до април 2023 година, след което беше заменен от Ангел Славков, а през новия шампионат начело на отбора от София последователно бяха Хосе Мария Бакеро и Иван Колев.

Славия заема 15-то място в класирането в шампионата с актив от едва 8 точки.