Ганайският полузащитник на Арсенал Томас Партей може би е играчът от Висшата лига, обвинен в изнасилване. Това все още не е официална новина, тъй като полицията в Лондон отказа коментар по темата и не пожела да разкрие името на футболиста, срещу когото се води разследване.

Случаят придоби публичност в началото на месец юли, когато бе съобщено, че е арестуван "футболист от клуб от Висшата лига, на 29 години и национален играч на страна, класирала се за Мондиал 2022". Партей отговаряше на описанието, но бе едиственият. Ганаецът играе за Арсенал - клуб от Северен Лондон, а арестът бе извършен недалеч от там - в Барнет.

Последните новини по случая са, че играчът е освободен под гаранция до октомври и тренира с клуба си, който отказва да го отстрани (както се случи например с Бенжамен Менди от Манчестър Сити).

Днес ганайски медии, както и няколко британски източника пишат, че името на играча е точно Томас Партей. Няма потвърждение нито от Арсенал, нито от органите на реда или правосъдието.

Според BBC, обвиненията са три - за изнасилвания на различни жени, извършени през април и юни миналата година, както и в началото на лятото на 2022-ра, като жертвите са различни. Другите две оплаквания са подадени, след като е входирано първото в началото на този месец.