Френската звезда на Байерн (Мюнхен) - Франк Рибери, се замеси в грозен скандал след загубата на шампионите от Борусия (Дортмунд) с 2:3.

35-годишният французин нанесъл удари по журналист пред стадиона, като само намесата на съотборниците му предотвратила по-сериозни последствия.

При излизането си от стадиона, Рибери бил обвинен от своя сънародник Патрик Гуйлу, че носи пряка отговорност за два от головете на Борусия.

В този момент нервите на Рибери не издържали и той се нахвърлил върху репортера на "Bein Sports".

Бившият френски национал ударил репортера три пъти в лицето, но в този момент намиращите се наоколо играчи на Байерн се намесили и спасили Гуйлу от по-тежки последствия.

За грозните сцени призна спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

"Франк Рибери ни информира за случката. Знаем за спречкването. Той се познава с Гуйлу от дълги години. Ще проведем среща с двамата, за да решим как да процедираме и да разрешим неразбирателството".

Рибери играе своя 12-и сезон в Байерн, като е сред големите любимци на публиката. В своята кариера той има 81 мача за Франция.

Това не е първият скандал, в който Рибери се замесва. Той бе част от групата френски футболисти, които бяха обвинени, че са спали с непълнолетна френска проститутка. Именно този скандал сложи край на кариерата му в националния тим.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/5712-55017-2672/033100