Хаким Зиеш е приключил с националния отбор на Мароко. Поне докато Вахид Халилходжич е селекционер на страната. Това съобщи самият треньор на пресконференция днес, на която обвини звездата на Челси в лъжа и симулация на контузия.

Случката се е разиграла по време на паузата за националните отбори през миналия месец юни.

Зиеш и Нусаир Мазрауи, който играе за Аякс, не бяха викани в мачовете от световните квалификации между септември и ноември. Тогава мароканците не допуснаха загуба, печелейки всичките си шест мача, като по този начин се класираха за елиминациите, които предстоят през месец март.

“Той не човек, на когото може да се разчита да спаси националния отбор. Не бих повикал човек, който може да пречупи духа в съблекалнята, дори да се казва Лионел Меси. Прощавал съм му два пъти, но трети няма да има. И на мен не ми е лесно, но той трябва да уважава както националния отбор, така и към селекционера”, каза Халилходжич при прибирането на мароканците от Купата на Африка.

Там те отпаднаха от Египет и Мохамед Салах.

28-годишният Зиеш има 40 мача и 17 гола за националния отбор на страната. Като младеж той играеше за Нидерландия, където е роден, но след това взе решение да се състезава за африканската нация.