На фона на цялата трансферна лудост във футбола, една от звездите на терена има коренно различен подход от своите колеги що се отнася до преговорите за своето бъдеще.

Става въпрос за плеймейкърът на Манчестър Сити - Кевин Де Бройне, който тотално отказва да ползва услугите на агент с прсотото обяснение, че не иска друг човек да се меси в кариерата му.

А именно агентите се смятат за големия проблем при всички траснфери и преговори, защото искат умопомрачителни комисионни, които направиха трансферните суми космически. Пример от последните дни е Ерлинг Холанд. Екипът на норвежеца в лицето на агента му и неговия баща поискаха умопомрачителните 40 милиона в комисионни от Барселона.

При Де Бройне обаче такива неща няма. Той си изработи нов договор с Манчестър Сити сам, без да пползва услугите на агент. Единственото трето лице в преговорите бе неговият адвокат, който помогна за оформянето на формалностите около самия договор.

Така белгиецът спести на клуба си плащането на излишни комисионни, с което по-лесно се спазари за по-висока лична заплата, а новият му договор до 2025-а вече е факт.

Белгиецът, който според мнозина е основната причина за успехите на Сити, ще получава 310 хиляди британски паунда на седмица. До този момент той взимаше 280 хиляди.

Ако остане до 2025-а в клуба, той ще има десет години с екипа на "гражданите", за които е записал 255 мача, в които е направил 105 асистенции, вкарал е и 65 гола.

Белгийската звезда доказа, че понякога във футбола ролята на мениджърите може да пренебрегната и пак играчът да получи това, което иска.