Нападателят на ЦСКА1948 Радослав Кирилов беше категоричен, че тимът има сили да финишира на едно от първите 3 места в шампионата. В момента възпитаниците на Любослав Пенев са на второто място и се представят силно от началото на сезона.

"Фокусът при нас са челните позиции. Да се представим по най-добрия начин. За титла не искам да се ангажирам да говоря, но мисля, че е реално да стигнем до първите три места, защото отборът има качествата и класата да се класира в Топ 3", заяви Кирилов пред Петър Бакърджиев в поредния епизод на подкаста на bTV "За спорта без клишета".

Кирилов подчерта, че конкуренцията в отбора не го притеснява, а напротив. Това е бил и един от големите аспекти, повлияли на решението му да премине в ЦСКА 1948.

"Конкуренцията е хубаво нещо във футбола. Където и да отида, аз давам най-доброто от себе си. Не ме е страх от конкуренцията. Тя те кара винаги да си на тръни. В Славия бях в зона на комфорт. Усещах, че трудно ще дам повече от това, което съм дал до момента. Имах нужда от ново предизвикателство. Когато дойде офертата от ЦСКА 1948, не се замислих. Любослав Пенев е отличен специалист с добър щаб. Работи се добре и всичко е на доста високо ниво в клуба. Както спортно-технически, така и като организация".

Бившият играч на Киево сподели мнение и относно нивото на българския шампионат и претендентите за челните места в него.

"Лудогорец също ще губи точки. Ние конкурентите трябва да се възползваме от това. Тази година за първи път от доста време насам първенството е интересно, защото има 4-5 отбора, които са на едно доста добро ниво. Включително и нашият."

Фейсбук

Кирилов сподели интересен факт, че една от основните причини да се завърне в България е била мечтата му да играе с националната фланелка. Той коментира и изминалите мачове на "лъвовете" и победите над Гибралтар и Северна Македония, в които той имаше дейно участие, както и новото начало под ръководството на селекционера Младен Кръстаич.

"Една от главните причини да се завърна в България беше мечтата ми да играя с националната фланелка. В Италия бях в по-ниски дивизии и щеше да бъде трудно тази мечта да се осъществи. Видях светъл лъч в националния отбор. Разбира се, победите над Гибралтар и Северна Македония не са грандиозни. Те обаче могат да са начало на един добър път оттук нататък. Аз и Недялков бяхме най-възрастните в състава. Другите бяха млади момчета. Бях изненадан от селекцията, но според мен това е пътят. Да се гради отначало. В Македония на самия химн усетихме тази омраза от местните привърженици. Това ни мотивира още повече да вземем победата", обобщи той.