Антони Марсиал иска трансфер от "Манчестър Юнайтед", и то още това лято. Агентът на френското крило обяви официално, че футболистът не желае повече да играе за "червените дяволи".

Филип Ламболе говори за клиента си в студиото на предаване по тв канала "Канал+" и каза: "Антони е много разочарован, защото от три години показва любовта си към клуба и феновете. Сега иска да напусне, след като прегледахме всички обстоятелства и фактите.

"Юнайтед" е най-могъщият финансово клуб в света, а цели 8 месеца чакаме споразумение за новия му договор. След като досега не получихме такъв, смятаме, че клубът не желае Марсиал да играе за него. Затова внимателно обмислихме и искаме ново начало. Дойде време за промяна и Антони иска да отиде в нов отбор, като имаме достатъчно опции за това."

Марсиал е любимец на феновете на "Юнайтед", които пеят мощно песен за него на всеки мач. Той бе несменяем при предишния мениджър Луис ван Гаал, но не и при Жозе Моуриньо, който ту го използва като основен нападател до Ромелу Лукаку, ту го забива на скамейката за поредица от мачове.

Особено след привличането на Алексис Санчес през януари от "Арсенал", за Марсиал място в нападението на "Юнайтед" почти никога няма. Затова и огромният му талант няма да е на Мондиал 2018 - Франция не го взе в състава, защото не е титуляр в клубния си тим.