Трансферната сага около Килиан Мбапе е тема номер 1 в света на футбола, а и не само там. След като вчера арабският Ал Хилал изпрати оферта за космическите 300 милиона евро, а ПСЖ я прие, се очаква реакцията на футболиста.

Докато той запазва мълчание, една от най-големите звезди в НБА - Янис Адетокумпо, реши да се пошегува с безкрайните писания за евентуалната сделка.

Центърът на "Бъкс" написа шеговит пост в Туитър, обръщайки се към щедрите собственици на Ал Хилал.

"Хей, може ли да ме вземете и мен? Изглеждам точно като Мбапе", написа Адетокумпо, майтапейки се с приликата си с Мбапе.

А интересното е, че на публикацията му имаше реакция от футболната звезда, който няколко часа след това отговори с 13 смеещи се емотикона.

И докато Мбапе се забавлява, футболният свят с нетърпение очаква официалния му отговор на колосалната оферта. В момента играчът е изолиран от ПСЖ за азиатското турне на отбора и се готви по индивидуален режим в Париж.

Основният въпрос пред голаджията е дали изобщо ще стартира преговори с арабския клуб или ще изчака конкретна оферта от Реал Мадрид. Самият Мбапе не крие симпатиите си към испанския гранд, но официално предложение към момента липсва.

В Испания обаче смятат, че след офертата от Саудитска Арабия е много възможно Реал да се активизира с трансферна офанзива. Развръзката на сагата се чака с нетърпение, като по всичко изглежда, че може да има рекордна в историята на футбола сделка.