Нападателят на Тотнъм Хари Кейн е под карантина в дома си в Лондон, след като се завърна от ваканция на Бахамските острови.

Капитанът на клубния си отбор, както и на Англия, е напълно невинен в случая - тази дестинация е добавена в списъка на карантинните за Обединеното кралство след неговото пристигане там преди 14 дни.

Той не е знаел, че завръщането му ще е придружено с принудителен престой у дома.

Но сега Кейн, който е дал отрицателен тест за коронавирус след прибирането си, няма да може да тренира с отбора в предсезонната подготовка.

Това вбеси мениджъра Жозе Моуриньо, който обаче отказа да обвини Кейн за случилото се - и очевидно няма за какво. Но треньорът не е доволен, че най-силният му футболист ще пропусна ключовата част от предсезонните тренировки с останалите играчи.

Тотнъм е поискал позволение от властите все пак нападателят да има достъп до базата на клуба и да ползва възможностите за индивидуални занимания, отделно от тима.

Очаква се във вторник Гарет Саутгейт да обяви състав за мачовете от Лигата на нациите в началото на септември, в който името на капитана фигурира, въпреки че карантината му изтича дни преди първия двубой на Англия.