Националният тим на Уругвай постигна впечатляващ успех с 3:0 като гост на Колумбия в квалификационен мач за Мондиал 2022.

Макар от началото на квалификациите да са изминали само три кръга, успехът бе много важен за Уругвай, а и идва срещу един от директните конкуренти за челните места.

Класическата победа бе вдъхновена от звездните нападатели на тима. Луис Суарес и Единсон Кавани, които идват от градчето Салто, вкараха по гол, за да поведат съотборниците си към успеха.

Цялата инициатива в мача бе за колумбийците, които имаха убедително предимство във владението на топката, създадоха и множество положения, но си изпатиха от убийствената ефективност на Уругвай.

Още в петата минута Йери Мина допусна кошмарна грешка при изнасянето на топката. Нандес пресече паса му, комбинира с Кавани, а опитният голаджия на Манчестър Юнайтед изведе урусите напред.

Пред вратата на гостите се изредиха доста възможности, но гол така и не падаше. Натискът на Колумбия бе най-силен в самото начало на втората част. В тези минути Уругвай трудно минаваше центъра на терена, но в един от тези случаи в 54-ата минута стигна до дузпа.

Уругвайците откраднаха топката в центъра, а Луис Суарес опита центриране към Нунес. Докато топката летеше към нападателя, върху него връхлетя Луис Диас, който изобщо не бе близо до игра с топката, а извърши безумно нарушение.

Реферът отсъди дузпа, която Луис Суарес превърна в гол.

Колумбия обаче не се предаваше и продължи с натиска си, докато младият Дарвин Нунес не реши всичко в 73-ата минута. Той отправи удар от дистанция, а топката тупна точно пред вратаря, за да влезе във вратата за 3:0.

Така момчетата на вече трудно подвижния Оскар Табарес, успяха да надхитрят тима на Колумбия, който бе сочен за фаворит преди двубоя.