Звуков инженер в студиото на английската телевизия BT Sport е човекът, спасил живота на Глен Ходъл. Легендата на Тотнъм и британския футбол е в болница след масивен инфаркт и състоянието му е сериозно.

Но ударът е бил достатъчно мощен, за да не стигне Глен до болницата, смятат специалисти.

Той припадна в събота по обяд, когато се готвеше за участие като анализатор в студиото на телевизията, редом с друго голямо име на английския футбол - Пол Инс.

Именно Инс е повикал помощ от най-близките хора до гримьорната, където е паднал Ходъл. Саймън Даниелс, звуков инженер, оказал светкавично първа помощ, направил изкуствено дишане, масажирал гръдната област и използвал дефиблиратор, какъвто имало на няколко метра в края на коридора.

До пристигането на колата на бърза помощ минали 7 минути, разказа Инс. Това време е можело да бъде фатално за живота на Глен, ако не е била намесата на Даниелс. Сега Ходъл още не е вън от опасност, но поне се бори за живота си в ръцете на специалисти в клиника в Лондон.

"Не е чудо, просто имахме късмет - разкри Саймън. - Не съм извършил някакъв подвиг, нито съм герой. Минах курсове за оказване на първа помощ преди две години и ето, че от това имаше смисъл. Изобщо не знаех кой е човекът, на когото оказах помощ, за мен бе важно да продължи да диша. Чак после разбрах, че е Ходъл".