Данило Асприля, който е ново попълнение на ЦСКА, обясни в израелските медии как са е развил сценарият на трансфера му от Бейтар.

Нападателят имаше още година договор с тима от Йерусалим, но преминава при българските "червени" без трансферна сума. Причината - 34-годишният колумбиец сам е платил парите, поискани от Бейтар, за да бъде освободен от контракта.

"Много неща, които излязоха в медиите за "сагата" между мен и Бейтар, не бяха верни - казва Асприля. - Аз още през декември казах, че искам да съм със семейството си и обмислям да се върна в Колумбия след края на сезона.

Жена ми живее в България - или тя трябваше да дойде с мен в родината ми, или аз да се преместя в България. Първенството в Колумбия започна, но нито един клуб не беше готов да плати на Бейтар за мен.

ЦСКА също не желаеше да извади пари. Сумата, която Бейтар сега получава, се удържа от заплатата ми. Следващата година ще играя почти безплатно, но това е семейно решение, което взех.

Нямаше да има значение, дори Бейтар да ми бе предложил двойна заплата. Пак нямаше да приема да остана. Има неща, които са по-важни от парите или футбола. Това е семейството.

Мога да разбера клуба - след сезон като този, със спечелена купа и 18 гола, те искаха да остана. Имаше много шум и заглавия, сякаш аз и Бейтар бяхме в конфликт. През цялото това време бях в добри отношения с ръководството, играчите и служителите в клуба.

Хората виждат играч, който вкарва голове и ги празнува като крокодил. Те не разбират какво дадох на тази възраст, във всяка тренировка, във всеки мач. С болка, на болкоуспокояващи, с лекарства. Като добър професионалист си лягах рано, ставах рано, грижех се за себе си от сутрин до вечер.

Не е, като когато бях на 24, но направих всичко, за да бъда на най-високото възможно за Бейтар. И спечелената купа на Израел беше най-вълнуващият трофей в кариерата ми."