Бившият играч на "Реал" (Мадрид) и "Барселона" призна, че атмосферните условия в Разград не са перфектни и снегът определено ще затрудни двата тима, но заяви, че отборът му е готов.
 
За легендарния хърватски халф това ще бъде дебют начело на босненския национален тим. Срещата е утре (23.03) от 19 ч на "Лудогорец Арена" в Разград.
 
"Условията са неприятни. Снегът определено пречи, но няма какво да се направи. Важното е, че всички са здрави и отборът е готов за мача. 
 
Радвам се, че в първият ми мач начело на тима ще мога да използвам най-доброто, с което Босна разполага. За съжаление проведохме само една тренировка, ако условията позволяват, ще проведем и втора. 
 
За нас всеки мач е важен, дори и контролите. България също като нас не се класира за Мондиала, което значи, че ще са мотивирани също като нас", сподели Просинечки. 
 
Една от звездите на тима - халфът на "Ювентус" Миралем Пянич сподели:
 
"За нас е голяма чест, че селекционер е Просинечки. Резултатът утре не е най-важен. Трабва да свикнем с новия треньор, с неговите изисквания. Всеки приятелски мач е важен, за да можем да свикване един с друг".
 
Пянич дебютира за националния тим на Босна преди 10 години именно срещу България. Тогава родните национали успяха да спечелят с 2:1.