Домакините поведоха още в 10-ата минута след гол на Страти Илиев, а Лъчезар Балтанов изравни в 72-ата. Така шампионите остават на 4-а позиция в подреждането с 47 точки, на една зад ЦСКА.
Здравков: Два дни се опитвахме да обясним, че мачът не е договорен
"Железничарите" пък продължават битката си за оцеляване в елита. Тимът на Войн Войнов е на 14-о място с 22 точки, колкото има и Сливен, като отборът на Дуци Симонович е над чертата. Локомотив (Пловдив) е на 12-а позиция с 23, а до края на шампионата остават 4 кръга.
 Баждеков: Не очаквахме да загубим точки, подценихме мача
Началните минути бяха изключително динамични. Още в 7-ата минута "железничарите" можеха да открият резултата. Иса получи пас отляво, стреля добре, Митрев спаси, но топката попадна отново у нападателя, който този път уцели гредата.
Три минути по-късно обаче домакините ликуваха. Илиев центрира от фаул, Кавдански не успя да играе с топката, но тя излъга Митрев и влетя в мрежата на Левски – 1:0.
Последва натиска на гостите от София. Жоазиньо стреля силно от 20-ина метра, но Господинов се намеси решително. Последва удар с глава на Бардон, минал покрай лявата греда. Много активен по лявото крило бе Жоазиньо, а Тасевски на два пъти пробва късмета си от средна дистанция, но без успех.
След половин час игра над Мездра се изля проливен дъжд за няколко минути. Теренът бе хлъзгав и при една наглед безобидна ситуация в края на полувремето Тасевски получи контузия. Малко преди това теренът напусна принудително и Керчев.
Левски се опита да върне гола до края на първите 45 минути, но Пажин, Кавдански и останалите защитници в "черно-червено" бяха безупречни.
На почивката тандемът Георги Иванов – Тони Здравков извади от игра Тасевски и пусна Антонов. В началните 15 минути на второто полувреме не се случи нищо запомнящо се.
Контузия получи десният краен бранител Петраш и на негово място се появи Огнянов.
"Сините" упражниха тотален натиск и той даде резултат в 72-ата минута. Жоазиньо центрира отляво, няколко играчи се разминаха с топката, тя попадна в Балтанов, който стреля и след слабата намеса на Господинов коженото кълбо спря в мрежата на домакините за 1:1.
Пет минути по-късно Локо (Мз) отново можеше да излезе напред в резултата, но Иса не успя да преодолее Митрев. Секунди по-късно Александров пък пропусна очи в очи с Господинов, а в 80-ата стражът спаси сигурен гол след страхотен шут на Димитров.
До края на мача нов гол не падна. 1:1 и по една точка за двата тима.