Два футболни мача с абсурдни резултати са обект на разследване от Футболната федерация на Сиера Леоне.

Едва ли някой е очаквал второто ниво на футбола в Сиера Леоне да обиколи световните медии, но няма как да се подминат два двубоя с общо 187 гола в плейофите за влизане в елита.

Още по-шокиращият факт, който просто трудно може да си обясним е, че в тези два на полувремето резултатът е бил 2:0 и 7:1, а след края цифровото изражение е било шокиращото 95:0 и 91:1.

Това означава, че на едното игрище за полувреме са паднали 93 попадения, а на другото - 84. И всичките само в една врата!

Преди въпросните решителни мачове, отборите на Кахула и Гълф имали равен брой точки на върха. Двата двубоя се играли по едно и също време, а когато на полувремето изглеждало ясно, че и двата претендента ще спечелят, то на ход дошъл моментът за увеличаване на головата разлика.

И така се стигнало до двете шокиращи полувремена с 93 и 84 гола, за които искрено съжаляваме, че поне на този етап не се е появил някакъв видеозапис.

Но показателен е фактът, че на полувремето на единия мач дори главният съдия е отказал да поднови играта, заради което е бил заменен от четвъртия асистент.

Часове след края на тези мачове, крайните резултати добиха световна популярност, а ФИФА и африканската конфедерация КАФ веднага са сигнализирали местната федерация на Сиера Леоне.

Там е започнало разследване, а на този етап всички отричат да има нещо нередно, освен президентът на Лумбебу - отборът, паднал с 0:95.

Той обвини своите играчи и призова всички да бъдат вкарани в затвора, за да се измие това поредно срамно петно по спорта в Сиера Леоне.