Африканската футболна звезда Емануел Адебайор отказа да се присъедини към останалите си колеги от континента, които даряват серозни средства в борбата с коронавируса.

Играчи като Дидие Дрогба и Самуел Ето'о инициираха кампании за събиране на средства, но това не трогна Адебайор.

36-годишният нападател, който се впусна в приключение с парагвайския Асунсион, успя да се прибере в родината си Того, където да изкара периода без футбол. Той обаче категорично заяви, че няма никакво намерение да дарява пари на никого.

"За тези от вас, които казват, че не дарявам, оставете ме да бъда ясен. Аз не дарявам. Много е просто. Някои мислят, че именно аз съм донесъл вируса в Того. Не, не е така. Много жалко, но в тази страна е така.

Може да ме сравняват с Дрогба, може да ме сравняват с Ето'о, но, за жалост, аз съм си аз, не съм тях. Аз съм Емануел Адебайор и винаги правя това, което искам. Не обичам да дарявам и няма да го правя", каза той.

Адебайор никога не е бил сред любимците на феновете, където и да е играл в кариерата си. Най-запонящи са скандалите му с тези на Арсенал. Той прекара три години в състава на "артилеристите", но след това премина през Манчестър Сити и Тотнъм, като не пропускаше да иронизира бившия си тим при всяка възможност, а когато пък отбележеше гол се стараеше бурно да изрази радостта си.