Неизвестният за огромна част от феновете на футбола до този момент защитник - Бевис Мугаби, се прочу по света с подобряването на рекорд на Кристиано Роналдо.

Едва ли националът на Уганда, който играе за шотландския Мъдъруел някога си е мислил, че ще бъде сравняван с една от големите суперзвезди на играта, но ето, че този момент дойде.

И вероятно се досещате, че няма как да става за подобрен рекорд по отношение на голове, мачове или трофеи. Мугаби обаче успя да подобри рекорда от летящия гол на Кристиано Роналдо, вкаран през 2019-а срещу Сампдория.

Тогава португалецът полетя и игра с топката на 256 сантиметра от земята, вкарвайки страхотно попадение, за което се говореше доста седмици след това.

Рекордният полет на Роналдо обаче бе подобрен на доста неочаквана и далеч по-малко бляскава арена.

Това се случи на терена на скромния шотландски Рос Каунти, където гостуващия Мъдъруел победи с 2:1, а ключовият момент се оказа голът на Бевис Мугаби в 72-ата минута.

Националът на Уганда се извиси на впечатляващите 262 сантиметра от земята, за да отклони топката с глава във вратата.

Това е с 6 сантиметра повече от скока на Роналдо, а Мугаби е само със сантиметър по-висок от далеч по-именития си португалски колега.

Едва ли някога ще видим 25-годишния бранител на най-високото ниво във футбола, но към този момент няма друг отчетен скок, при който футболист да е играл с топката по-високо от него.