Националният тим на САЩ си навлече доста критики, подигравки, а и упреци от най-суеверните му фенове.

Причината е, че американските национали отпразнуваха подобаващо класирането си за Световното първенство в Катар, макар това нещо да не е факт.

На практика едва ли има какво да спре САЩ от участие на Мондиала, но все пак на подобни предварителни празненства не се гледа с добро око в спортните среди.

Кръг преди края на квалификациите американците са на второ място, а директно място на Мондиала дават първите три позиции. В последния си мач САЩ гостува именно на четвъртия Коста Рика, който е с три точки по-малко, но заради много по-лошата си голова разлика, трябва да победи американците с 6 гола, за да се класира.

Естествено, че това изглежда като невъзможен сценарий, но все пак на теория съществува.

Именно заради това транспарантът с надпис "Класирани за Световното 2022", с който играчите на САЩ празнуваха, не бе приет добре.

Някои фенове бързо припониха ситуацията отпреди чети години, когато САЩ просто не трябваше да губи от вече отпадналият тим на Тринидад и Тобаго, за да иде на Световното.

Дори и при загуба изглеждаше трудно нещата в другите мачове да се наредят така, че САЩ да не се класира, но в крайна сметка това се случи.

Така макар и Коста Рика да се нуждае от шест гола разлика, докато едно класиране не е математически факт, то не бива да бъде отпразнувано като такова.