Новият модерен стадион на Тотнъм ще се превърне в детска болница и родино.

Това е предложило ръководството на клуба на Националната здравна служба, заради липсата на места в лондонските болници.

Именно "Тотнъм Хотспърс Стейдиъм" ще приеме боксовият сблъсък между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за четири от титлите в тежката категория.

Мачът трябваше да е се състои на 20 юни, но бе отложен, а нова дата на този етап няма. По всичко личи, че след преструктурирането на стадиона, двамата боксьори ще са изцяло зависими от това, до коя дата той ще бъде болница.

Съорежението, което бе открито преди година и е на стойност над 1 милиард евро, има достатъчно помещения, които да бъдат изцяло пригодени за нуждите на лекарите и пациентите.

Някои от най-натоварени лондонски болници, които лекуват заразени с коронавирус, ще пренесат детските си отделения именно на стадиона.

В съоръжението ще бъдат премести и голяма част от кабинетите за консултации, а не само отделения за лечение на болни деца или родилни помещения.

Само преди няколко дни собственикът на "шпорите" - Даниел Леви, си навлече гнева на хората в Англия.

Въпреки, че клубът регистрира рекордна печалба през миналата година, той реши да намали заплатите на персонала и играчите с 20%, както и да кандидатства за държавна помощ за останалите 80%.

Явно появилото се предложение е част от извинението на Леви.

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter