Ръководството на Арсенал уволни клубния талисман като част от кампания по намаляване на разходите на клуба. Гънързавъра, както бе известен огромния динозавър, в чиято роля редовно влизаше Джери Куай, бе талисман на "топчиите" от 1993 година насам.

Въпросният Куай носеше костюма на динозавъра от самата му поява на домакинските мачове на лондончани. Шефовете на отбора обосноваха решението си с това, че по стадионите в момента няма фенове и на практика Гънързавъра се явява тотално излишен.

През август от Арсенал обявиха, че ще направят 55 съкращения във всички отдели на клуба, но раздялата с Куай не влиза в това перо, защото той не бе свързан с отбора на пълно работно време.

"Артилеристите" бяха първият отбор от Висшата лига, който намали заплатите на представителния си тим. Първоначално звездите в състава на Микел Артета се бяха съгласили да свалят по 12.5% от възнаграждението си, но след влизането в Лига Европа тази цифра бе свалена и сега те взимат само 5% по-малко от обичайните си пари.

В края на май пък бяха освободени и десетина души от скаутската мрежа на клуба, които се грижеха за намирането на млади таланти.

За сметка на това Месут Йозил продължава да прибира по 350 000 паунда на седмица, но да не записва минути за отбора...