Родолфо Кастро от бейзболния Питсбърг се превърна в основна тема на дискусия в спортните новинарски емисии и в интернет пространството. 23-годишният доминикански играч обаче не стори това със свое чисто спортно действие на терена, а с куриозен момент, хвърляйки се към трета база по време на срещата от МЛБ срещу Аризона Даймъндбекс.

Кастро стана абсолютен хит, след като телефонът му изпадна от джоба на екипа му по време на въпросното хвърляне.

"Не мисля, че има професионален спортист, който умишлено би излязъл да играе с телефона си в джоба. Ужасно е, че се случи точно на мен. Категорично бе абсолютно неволно действие", коментира самият бейзболист след края на двубоя.

Всъщност един от съдиите видя случилото се и посочи на Кастро телефона. Устройството бързо бе предадено на един от треньорите на Питсбърг, който бе истински шокиран от случилото се. Кастро се оправда, че е сложил ръкавицата си във въпросния джоб, след което е забравил, че там има и телефон.

Ръководството на Лигата ще обсъди дали ще има финансови последствия заради случилото се. Технологията на терена е абсолютно забранена от 2017 година насам, когато стана ясно, че Хюстън Астрос използват телевизионен сигнал в реално време, за да следят знаците, които съперниците им подават.