Българският футболен съюз е отказал достъпа на БТВ за отразяването на мача срещу Англия, съобщава официалният сайт на медията.

Родният национален тим среща Англия на 14 октомври (понеделник), но телевизията няма да може да изпрати свой екип.

Официалната причина, която от футболната ни централа са посочили гласи:

"Настоящият отказ е в следствие на нарушаване на установения ред за медийно отразяване на двубоите на българския национален отбор, на договорите за ексклузивни телевизионни права, подписани с УЕФА, и на правилата, поставени от европейската футболна централа в домакинския мач на България с Косово. Казусът бе представен на отговорниците на УЕФА за България, както и на Цъюза за електронни медии, и бе комуникиран с репортер на БТВ непосредствено след гореспоменатия двубой".

От БТВ уточняват, че нарушаването на правилата за медийно отразяване са свързани с видеото на Борислав Михайлов, напускащ националния стадион "Васил Левски" след срамната загуба от Косово.

Именно репортер на телевизията успя да заснеме тези кадри, които обиколиха всички медии, предизвиквайки доста широк обществен отзвук.

Според правилата на УЕФА, телевизия, която не държи правата, няма право да снима на стадиона в деня на мача. Според БТВ обаче, клипът е заснет 28 минути след полунощ, което е на следващия ден и не е в нарушение на правилата.