Сериозни дългове принудиха бившия ирландски национал Стив Финан да продаде медала си от може би най-емблематичния мач през този век.

Става въпрос за отличието от драматичния финал в Шампионска лига през 2005-а, когато Ливърпул заличи пасив от три гола срещу Милан, за да спечели трофея след изпълнение на дузпи впоследствие.

Десният краен бранител Финан игра през първата част на онзи легендарен мач, но бе заменен заради офанзивна смяна от страна на треньора Рафа Бенитес. Той изгледа знаменитият обрат от резервната скамейка, но все пак в очите на "червените" фенове е един от героите от онази истанбулска нощ.

Стив Финан прекрати кариерата си преди десетилетие, като заедно с брат си се впусна в строителния бизнес, но явно това му начинение е претърпяло сериозен провал.

Ирландецът трябва да покрие дълг около 4 милиона паунда, като освен медала си от Истанбул, той продава свои екипи, както и медалите си от Купата на Англия и Суперкупата на Европа.

Наддаването за най-ценната му реликва започва от 15 000 паунда, като вероятно хиляди фенове на Ливърпул по света ще се опитат да я закупят.

Останалите му екипи и медали пък са с начална цена от 2500 паунда.