40-годишният вратар Рой Керъл, който има дълъг стаж в английската Висша лига, включително и 4 сезона в Манчестър Юнайтед, се замеси в скандал, подтикнат от религиозни мотиви.

Преди две години северноиралндският национал се завърна в родината, за да завърши кариерата си в любимия Линфийлд.

Клубът от Белфаст е най-успешният и титулуван в страна, а и се радва на огромна фенска маса, като привържениците му са протестанти, подкрепящи Короната.

В последния кръг от местния шампионат Линфийлд гостуваше на градския си съперник Клифтънвил, а срещата завърши наравно 1:1.

Тя обаче започна със скандален момент, като преди мача Рой Керъл отказа да поздрави противника и демонстративно подмина изумените домакински играчи.

Причината за действията на Керъл, датира от 5 май тази година.

Тогава Клифтънвил играеше финал за Купата на страната срещу Колерейн, а преди мача на националния стадион прозвуча британският химн "Бог да пази кралицата".

Тогава играчите наведоха глави, а феновете освиркваха.

Снимка: Twitter

Клифтънвил е известен с това, че е подкрепян от католици, привърженици на идеята за обединена Иралнадия. В състава пък играят само католици.

Именно това бе причината, три месеца по-късно, вратарят с 45 мача за страната да откаже да се здрависа с противника.

Разбира се, това предивзика одобрението на феновете на Линфийлд и доста остри реакции от страна на католиците в Северна Ирландия.