Бивша звезда на сръбския баскетбол разкри шокиращи факти за сексуален тормоз в кариерата, която продължи близо 19 години.

Милица Дабович, дългогодишна любима героиня от кориците на списания в родината заради славата си на секссимвол, сега има собствен блог и опитва да подреди живота си след спорта.

Дабович е на 38 години, спечели титлата от Евробаскет 2015 и бронз от Олимпиадата в Рио 2016 със сръбския тим. Играла е за Цървена звезда и Партизан, както и за Екатеринбург, Спартак (Москва), Лион (Франция), и тимове в Полша и Армения.

Големи нейни проблеми са идвали през годините от факта, че нейното име съвпада напълно с героиня от филми за възрастни, особено популярни в интернет. "Другата Милица Дабович" е повлияла на живота на баскетболистката, след като нерядко хора в и около клубовете, за които е играла, са я гледали с особено око.

"Получавала съм неприлични предложения няколко пъти, като някои от тях просто бяха отвратителни - разказа бронзовата олимпийска медалистка. - В някои клубове офертите бяха от типа "нов договор срещу секс". Отказвах.

В един от отборите бях уволнена след отказа ми, даже преди края на актуалния ми контракт. И не ми платиха за последните три месеца.

Не мога да кажа имена, страхувам се. Предпочетох да не си отворя краката за пари, както винаги в живота ми. Тормозът бе голям, пускаха ми съобщения с ужасно съдържание и още пазя някои от тях."

Милица разкри още, че е напускала по свое желание отбори, след като е усещала намеци от хора в ръководството. Но не пожела да конкретизира.

Някои от нейните разкази са доста стряскащи, а реакциите в социалните мрежи са, че дори звучат леко нереалистично. Веднъж я поканили на уикенд за аматьорски голф турнир с шефа, друг път - във вила извън града пак на бизнесмен, който издържал отбора. Един бос пък директно предложил да плати 20 000 долара за секс с нея...

Сега Дабович живее в Белград със сина си Стефан, след като се е разделила със съпруга си. Според нейните думи и това е пак следствие на напрежението, което се е създавало във връзката им заради тормоза към нея и публикувани информации в жълтите вестници. Отношенията с нейните родители също са обтегнати заради слуховете и статии с пикантно съдържание...

Според самата баскетболистка - до една измислени.