Буенос Айрес полудя и сякаш напълно очаквано предвид класирането на Аржентина за финал на Световното първенство.

Именно това е едно от местата по света, където футболът е по-важен от всичко, особено когато става дума за Мондиал и синьо-белият раиран екип.

Още от ден №1 на Мондиала цялата нация мечтаеше само за едно - да види отбора си на големия финал на 18 декември, като това стана факт след вчерашната победа над Хърватия с 3:0.

И докато срещу Австралия на осминафиналите трябваше да се трепери до последната минута, а четвъртфинала срещу Нидерландия бе истинска спираща дъха класика, решена с дузпи, то този път нещата се случиха далеч по-спокойно и категорично.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА ВИЖТЕ ТУК>>>

Последният съдийски сигнал на италианецът Орсато отприщи истинска лудница по улиците на Буенос Айрес. Според някои местни медии около 200 000, според друг бройката е била по-голяма, но тълпи от празнущи заляха града.

Снимка: Getty images

Всички главни булеварди и централни площади бяха блокирани от тълпите, а всеки кадър от въздуха показва само хора и хора, докъде стига погледът.

Хиляди национални флагове и хиляди синаьо-бели екипи, съпроводени от песни и скандитания в една наистина луда атмосфера.

Южноамериканска класика, в която хората от тази част на света за пореден път показа, че футболът за тях е много повече от игра.

А това бе само полуфиналът, какво ли ще стане, ако в неделя Меси и копмания донесат третата?

Снимка: Getty images