Откакто триумфът на Аржентина на Световното първенство в Катар превърна столицата Буенос Айрес в масово улично парти, майсторите на татуировки упорито рисуват образа на Лионел Меси върху телата на хиляди фенове, отдаващи почит на човека, който застраши пиедестала на другия футболен бог в страната - Диего Марадона, пише агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

В Аржентина, където футболът е религия, отчитат истински бум на желаещи да увековечат успеха.

"Знаех, че много хора искат татуировки на Меси и останалите от отбора, защото вече бяха направили резервации още преди финала, разказва татуистът Себастиан Аргуело Пас, облечен с фланелката на националния вратар Емилиано Мартинес. - Но никога не съм си представял, че на следващия ден ще има опашка пред студиото".

Ден след като Аржентина победи Франция с дузпи във финала, Аргуело каза, че телефонът в студиото му е звънял без прекъсване с въпроси за татуировките на Меси и знамето на Аржентина.

"Когато Меси каза "Какво гледаш, глупако?", знаех, че ако спечелим, ще си го татуирам", споделя пък 68-годишната Мария Селия Компаньо, която вече носи прословутата фраза на Меси на предмишницата си.

А репликата, отправена от обикновено сдържания капитан към нидерландския нападател Вегхорст след четвъртфинала, оттогава е увековечена на тениски, интернет мемета и татуировки.